Utlysning från insamlingsfonden Bissen Brainwalk

Utlysning på 250 000 kr till ett forskningsprojekt från Insamlingsfonden Bissen Brainwalk till forskning om hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. I år riktas särskild uppmärksamhet till forskningsområden med inriktning på demenssjukdomar.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalks hjärta klappar extra för hjärnforskning som kan rädda liv och som kan göra stor skillnad för den som är drabbad av hjärnskada, hjärnsjukdom eller hjärnfunktionsnedsättning.

Mejla en beskrivning (populärvetenskaplig, ca en A4) över det planerade forskningsprojektet som ska ske under 2024 samt kortfattad CV till Mathias ”Bissen” Larsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast måndagen den 21 november 2023.

Ansökningarna sammanställs och Bissen Brainwalks styrelse beslutar därefter tillsammans med Mathias ”Bissen” Larsson, grundare av Bissen Brainwalk, om vilken forskare som kommer tilldelas medel. ”Bissen” kontaktar personligen, senast 10 december, mottagaren av forskningsmedel för 2024.

 

Insamlingsfonden ”Bissen Brainwalk – till förmån för forskningen som räddade mitt liv” gör ett gediget ideellt arbete i syfte att samla in pengar till hjärnforskningen samt att sprida information om och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar och skador. Fonden delar ut medel till hjärnforskningen varje år sedan 2015. Totalt har mer än 8 MSEK kommit forskningen till del.