Utlysning från insamlingsfonden Bissen Brainwalk

Utlysning på 250 000 kr till ett forskningsprojekt från Insamlingsfonden Bissen Brainwalk till forskning om hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. I år riktas särskild uppmärksamhet till forskningsområden med inriktning på demenssjukdomar.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalks hjärta klappar extra för hjärnforskning som kan rädda liv och som kan göra stor skillnad för den som är drabbad av hjärnskada, hjärnsjukdom eller hjärnfunktionsnedsättning.

Mejla en beskrivning (populärvetenskaplig, ca en A4) över det planerade forskningsprojektet som ska ske under 2024 samt kortfattad CV till Mathias ”Bissen” Larsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast måndagen den 21 november 2023.

Ansökningarna sammanställs och Bissen Brainwalks styrelse beslutar därefter tillsammans med Mathias ”Bissen” Larsson, grundare av Bissen Brainwalk, om vilken forskare som kommer tilldelas medel. ”Bissen” kontaktar personligen, senast 10 december, mottagaren av forskningsmedel för 2024.

 

Insamlingsfonden ”Bissen Brainwalk – till förmån för forskningen som räddade mitt liv” gör ett gediget ideellt arbete i syfte att samla in pengar till hjärnforskningen samt att sprida information om och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar och skador. Fonden delar ut medel till hjärnforskningen varje år sedan 2015. Totalt har mer än 8 MSEK kommit forskningen till del.

Ispremiär och Bissen Brainwalk i Lidköping

Bandysäsongen är äntligen tillbaka och vi laddar för fullt inför startskottet med ispremiär och Bissen Brainwalk i Lidköping onsdag 16 augusti.

Vi inleder onsdagen genom att samlas utanför Sparbanken Lidköping Arena. Klockan 16.00 öppnar aktivitetsområdet med hoppborgar, speed shooting, möjlighet till bilder med våra spelare, mat och dryck samt intervjuer.

Vid kl 16.30 går vi en gemensam Bissen Brainwalk runt lidan – en sträcka på 2,5 km. I samband med promenaden samlar vi in pengar till hjärnforskningen.

Välkomna!

Välkomna våren med Bissen Brainwalk och Schysst valborgsfirande

Våren är äntligen här och vi laddar för fullt inför ett schysst och roligt valborgsfirande i Västerås söndag 30 april 2023.

Vi inleder söndagen genom att samlas utanför ABB Arena Syd. Klockan 15.00 går vi en gemensam Bissen Brainwalk mot stadskärnan och Stora torget. I samband med promenaden samlar vi in pengar till hjärnforskningen.

Schysst valborgsfirande på Stora torget

På Stora torget bjuder vi tillsammans med Västerås Citysamverkan in till Schysst valborgsfirande. Kom och umgås, ta del av stämningen och alla aktiviteter på plats på torget. Här kan du prova på sporter, se dansuppvisning, hoppa i hoppborgarna och annat skoj. Det blir tävlingar, musik och sång med Janke. Landshövding Johan Sterte håller vårtal och vi sjunger in våren med kören Ingela Vocalis. Schysst Valborg pågår mellan 16.00-21.00.

Program

  • 16.00 Prova på olika sporter med Schysst Framtid. Tranellska bjuder på olika smakprover. Bygg med Lego och testa såpbubbelmaskin med Leklust (pågår under hela kvällen).
  • 17.00 Dansuppvisning av Hardcore Dance Complex
  • 18.30 Musik-Quizz med Janke
  • 19.30 Vårtal av Maria Martinsson, vd Citysamverkan och Johan Sterte, Landshövding
  • 20.00 Ingela Vocalis-kören sjunger in våren
  • 20.15 Lilla brasan tänds
  • 21.00 Kvällen avslutas

 Varmt välkomna till Västerås och ett schysst och roligt valborgsfirande!

Utdelningslunch

Caroline Ingre, Mathias "Bissen" Larsson, Julia Aulin och Insamlingsfondens ordförande Lotta Källgren.
 
Den 22 november hölls den traditionsenliga utdelningslunchen i Köpings rådhus där Insamlingsfonden Bissen Brainwalk delade ut pengar till förmån för hjärnforskningen.

2022 år mottagare - Julia Aulin och Caroline Ingre - var på plats för att presentera sina forskningsprojekt för en inbjuden skara gäster och ta emot forskningsmedlen.

Bissen Brainwalk ger en halv miljon kronor till forskningen om ALS och Stroke

Med stor glädje meddelas att Insamlingsfonden Bissen Brainwalk delar ut 500 000 kronor till förmån för hjärnforskningen till forskarna Julia Aulin och Caroline Ingre.

Caroline Ingre, läkare och forskare vid Karolinska Universitetssjukhuset, har tilldelats medel till forskningen om ALS, Amyotrofisk lateral skleros. ALS är en neurologisk sjukdom som orsakar en tilltagande muskelförlamning med dödlig utgång. Målet med forskningen är att hitta biomarkörer för ALS, både vid diagnostillfället och över tid, samt identifiera gener som ökar risken att insjukna.

Julia Aulin, läkare och forskare vid Institutionen för medicinska vetenskaper, har tilldelats medel för att forska om att hitta och förhindra stroke med hjälp av blodprov. Julia Aulin tilldelades forskningsmedel till detta projekt av fonden även 2021.

Caroline Ingre och Julia Aulin tilldelas vardera 250 000 kr till sina forskningsprojekt som delas ut i samband med en utdelningslunch i Köpings Rådhus den 22 november.