Min utmaning

Anders tillsammans med Frida Norström, lagkapten i IKSU innebandy, efter deras SM-guld tidigare i år. Ett lag som Anders har följt i många år.

Hej!

Mitt namn är Anders Bo Gunnar Andersson. För två år sedan (2016) åkte jag iväg till Brasilien och Rio på sommar-OS. Jag upplevde mycket under mina två veckor där, saker som jag kommer att ta med mig resten av livet. Efter hemkomsten så var det som att vrida av en strömbrytare, jag tappade all kraft på högersidan.

Jag åkte iväg till vårdcentralen, de kunde inte hitta något. Det gick en helg men inget förbättrades. Jag återvände till vårdcentralen. De skickade mig till sjukhuset och jag blev inlagd på strokeavdelningen. Det var ingen stroke och jag blev flyttade till Neurologi- och rehabiliteringsmottagningen. Efter många prov och ryggmärgsprov visade det sig att det var MS.

Jag lät inte nedslås för det beskedet. Ingen sjukdom i hela världen skulle stoppa mig.

Där är en anledning till att jag på lördag den 2 juni ställer mig på startlinjen i Stockholm Marathon. Jag vill via mitt deltagande (min utmaning) samla in pengar till Bissen Brainwalk och forskningen kring MS, en forskning som har hjälpt mig i mitt liv. För när man får besked som det jag fick, då får man verkligen perspektiv på livet. Därför kommer jag att kämpa mig runt de fyra komma två milen, för att andra som drabbas av sjukdomen ska få lika bra stöttning och att forskningen ska fortsätta att gå framåt. Jag gör det för oss alla!

Anders Bo Gunnar Andersson

#tillsammans
#allkärlektiller